IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:30 | 23 януари 2023
Обновен: 05:10 | 18 април 2024

"Евролаб" остава на "Капитан Андреево"

БАБХ не платили таксата за обжалване по делото

По материала работи: Слав Велев
"Евролаб" остава на "Капитан Андреево"

Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не е внесла в срок дължимата държавна такса за касационно обжалване по решение на Административния съд в София, което касае наетите от "Евролаб 2011" ЕООД помещения на ГКПП "Капитан Андреево".  Със свое определение  Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд - София град, с което бе спряно искане за анулиране на договора за наем с държавата.

Изпълнителният директор на БАБХ е следвало да приложи към касационната си жалба документ за платена държавна такса. Такъв документ не е представен по делото в срока до 21.11.2022 г., въпреки че това е било изрично указано с разпореждане от 08.11.2022 г. На жалбоподателя също изрично е указано, че при неизпълнение на указанията касационната жалба ще бъде върната. Установява се, че документ за внесена държавна такса е бил изпратен по пощата едва на 30.11.2022 г.

Преди да се произнесат по спора, върховните магистрати са извършили служебна проверка в счетоводството на ВАС. От приложените към касационното производство документи (две преводни нареждания) е видно, че преводът от 70 лв. на БАБХ е извършен от банката на 22.11.2022 г.  Като е наредил превод следобед, частният жалбоподател сам се е поставил в ситуация, в която дължимата сума да е внесена от банката на следващия ден, предаде Bulgaria ON AIR.

Порази тези обстоятелства обжалваното определение на първоинстанционния съд е правилно и следва да бъде оставено в сила.

Коментари

Цацо ( преди 1 година )
Пухахахахахахаха старите селски номера винаги ще вършат работа пред Балъци! Честито на Тариката от БАБХ на ЕвролаП и простия беден бг народ пухахахахахахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна