IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:45 | 27 януари 2023
Обновен: 10:24 | 20 април 2024

Препитват варненски общинари за Пловдивския панаир в НС

Кметовете и представители на общинските съвети на Пловдив и Варна ще бъдат изслушани във Временната парламентарна комисия

По материала работи: Слав Велев
Препитват варненски общинари за Пловдивския панаир в НС

Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир ще изслуша кметовете и представители на общинските съвети на Пловдив и Варна. В предварителния дневен ред на комисията е записано, че депутатите ще изслушат и "други заинтересовани лица", но не се уточнява кои, предаде БНР.

На първото заседание на времената комисия, която трябва да проучи фактите и обстоятелствата за поемането на контрола на Международния панаир в Пловдив, бе решено да бъдат изслушани още Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Овчаров и Сергей Станишев, както и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Не стана ясно обаче дали те ще бъдат повикани в същия ден, когато представителите на местните власти в Пловдив и Варна, или на друго заседание.

На 19 декември 2022 бе гласувано решение, с което Пловдив прие община Варна да апортира дела си от 29% в Панаира в дружеството на Гергов "Пълдин туринвест". Възможността Гергов да получи пълния контрол над Панаира предизвика протести в Пловдив.

Коментари

Аз ( преди 1 година )
ПрепитАват или препитват...?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна