IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:20 | 4 февруари 2023
Обновен: 14:11 | 18 март 2024

Танкове пътуват към Бургас (СНИМКИ)

Тежката техника удиви шофьори по АМ "Тракия" в събота

По материала работи: Слав Велев
Танкове пътуват към Бургас (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук

Тежка военна техника изуми пътуващи по магистрала АМ „Тракия“ днес. Танкове се превозват в посока Бургас. За това сигнализират очевидци. Те споделят, че техниката идва от посока полигона в Ново село, предаде GlasNews.

Военна полиция също е забелязана. На превозващите камиони е отбелязано „НАТО“ на предните стъкла.

„Може би помощ за Украйна,“ пише един от очевидците.

Междувременно в Украйна руските войски атакуват в четири посоки. Това станаа ясно от сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски поиска от съюзниците още оръжия, за да може страната му да се справи с руската инвазия.

Продължават настъпателните действия на руските военни сили в районите на Лиман, Бахмут, Авдеевка и Новопавловск. През изминалото денонощие руските сили са нанесли 20 въздушни и 3 ракетни удара, в частност по гражданската инфраструктура на Харковска и Николаевска области, има жертви сред цивилното население.

Украинският президент Володимир Зеленски настоя и за бързо присъединяване на страната му към Европейския съюз след срещата в Киев с европейските лидерите.

По-рано председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Киев все още има да извърви дълъг път, преди да стане член на блока. Зеленски обаче посочи, че лидерите на блока са запазили перспективата за започването на преговори за присъединяване.  

"Съществува разбиране, че е възможно преговорите за членството на Украйна в ЕС да започнат още тази година. Партньорите също така разбират, че тази година, както и миналата, трябва непрекъснато да засилваме отбранителната подкрепа на нашата страна и натиска върху Русия, по-специално санкционния натиск. Подготвяме Украйна за по-широка интеграция във вътрешния пазар на ЕС - това означава повече приходи за украинските компании, повече производство и работни места в нашата страна, както и повече приходи за държавния и местните бюджети."

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща, че следващият, десети пакет европейски санкции, ще ограничи допълнително търговията и достъпа до технологии, от които се ползва руската военна индустрия. 

Съединените щати ще доставят още оръжие и боеприпаси за Украйна на стойност 2 милиарда и 175 милиона долара.

От Пентагона потвърдиха, че в доставката са включени боеприпаси с прецизно насочване, които могат да поразяват цели на над 150 километра разстояние - близо двойно повече от използваните досега.

Коментари

Левски ( преди 1 година )
Ние ще ги избием тез мръсни руснаци давайте още танкове...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 2
Новини Варна