IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:15 | 21 април 2023
Обновен: 23:47 | 27 април 2024

22,5 години затвор за Георги Семерджиев поиска прокуратурата

Според държавното обвинение събраните доказателства водят до извода, че той е автор и на петте престъпления

По материала работи: Слав Велев
22,5 години затвор за Георги Семерджиев поиска прокуратурата

22 години и половина затвор за Георги Семерджиев поиска прокуратурата.

Прокурорът по делото Чавдар Железчев заяви в пледоарията си, че обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души.

Това е станало докато той е бил неправоспособен шофьор, движил се е с висока скорост и е употребил маетамфетамин, след това е избягал от местопроизшествието, без да опита да окаже помощ.

Събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд, допълниха от държавното обвинение. В периода от 2009г. до 2022г има издадени шест фиша, а от 2088 г. до 2022г. 48 акта.

По обвинението за убийство по непредпазливост прокуратурата поиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид факта, че Семерджиев има съдебно минало и е обвиняем за общо пет престъпления, обвинението поиска увеличение с една втора.

Предложението е наказанието да бъде увеличено с една втора предвид утежняващите обстоятелства. С оглед, че Семерджиев е извършил пет престъпления и с оглед обществената опасност, 15 години не биха били достатъчни, коментират от прокуратурата.

В момента пледират адвокатите семействата, чиито деца загинаха при инцидента.

Коментари

Новини Варна