IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
14:30 | 29 януари 2024
Обновен: 20:09 | 26 април 2024

МВР министърът: Не изключвам тези две злобни жени да са прикрили всички следи за убийството на Пейо Пеев

Уволняват още двама полицаи заради смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев

По материала работи: Слав Велев
МВР министърът: Не изключвам тези две злобни жени да са прикрили всички следи за убийството на Пейо Пеев

Снимка и ВИДЕО: БНТ

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора, че главният секретар е разпоредил пълна проверка дали има стари разследвания срещу лица от президентството. МВР са се самосезирали във връзка с множеството медийни публикации по темата. Изискани са данни от всички структури има или няма сигнали, както и ще се съберат оперативна информация, предаде БНТ.

Във връзка с убийството на Пейо Пеев, министърът каза, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения:

"Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло."

Относно инцидента със смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев след полицейско преследване, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора и освен това:

"Има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи."

От самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения, допълни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Коментари

Новини Варна