IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:15 | 1 март 2024
Обновен: 13:31 | 29 април 2024

МВР с подробности за Червения пират (ВИДЕО)

35-годишният сливналия от ноември живеел в София

По материала работи: Слав Велев
МВР с подробности за Червения пират (ВИДЕО)

Директорът на ГДНП Атанас Илков/Кадър и ВИДЕО: Bulgaria ON AIR

От Главна дирекция „Национална полиция” изнесоха повече информация за задържането на Червения пират. Директорът на ГДНП Атанас Илков обясни, че са проведени комплекс от действия, довели до установяването на маршрута на придвижване и местата, които той посещава.

„На тези места установихме, че там има свободен интернет, който той е ползвал. Чрез мобилен телефон той е отправял заплахи към публично известни личности. Те са отправени основно на административните адреси на тези лица, като няма ползвани лични имейли и адреси, които те имат за кореспонденция”, заяви Илков.

Той е бил задържан около 20:30 ч. в района на Боянските гробища, не е оказал съпротива, направил е и самопризнания. У него са открити доказателства - 2 мобилни телефона, които са съотносими към извършената от него престъпна дейност”, коментира Илков.

У 35-годишния Илко Захариев са открити няколко мобилни телефона, има данни, че с два от тях той е отправял заплахи, заяви старши комисар Владимир Димитров - директор на Дирекция „Киберсигурност” в ГДБОП.

„Към политици, към шефа на НАП, към съдия Цариградска, към министри, към отделни фирми. Ползвал е над 15 имейл адреса, от които е изпращал десетки заплахи”, заяви Димитров. Илко Захариев е живеел в София от ноември 2023 г.

Коментари

Новини Варна