IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:15 | 29 март 2024
Обновен: 14:20 | 26 април 2024

НАП: Последни четири дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Може да си спестите до 500 лева

По материала работи: Слав Велев
НАП: Последни четири дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 1 април данъка за довнасяне, намален с отстъпката, която е не повече от 500 лв., както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, напомнят от НАП. 

Плащането, за което не се дължат такси, се извършва най-лесно и бързо чрез т.нар. „виртуален ПОС“ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Потребителите, които имат ПИК или КЕП, могат да се възползват от предлаганите възможности в Портала за електронни услуги на НАП, като подадат годишните си декларации и платят задълженията си онлайн. Освен през е-портала, данъкоплатците могат да платят с карта, без да дължат такси, и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция. 

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета клиентите могат да получат от сайта на НАП - https://nra.bg/ или на телефони: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съгласно тарифата на съответния оператор.

Коментари

Новини Варна