IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:53 | 30 март 2024
Обновен: 17:25 | 27 април 2024

Съдът назначи психиатрична експертиза на мъжa, гонил младо момче в Добрич

36-годишният Д.Т. беше задържан и отведен в специализирано болнично заведение

По материала работи: Слав Велев
Съдът назначи психиатрична експертиза на мъжa, гонил младо момче в Добрич

Районен съд – Добрич назначи съдебно – психиатрична експертиза на 36-годишния Д.Т., гонил без причина непълнолетно момче по улиците на града в неделя. Експертизата ще бъде изготвена при стационарни условия и има за цел да установи страда ли мъжът от психично заболяване и от какъв тип, нуждае ли се от лечение и за какъв период от време.

След незабавна реакция на Районна прокуратура – Добрич, Д.Т. беше задържан и отведен в специализирано болнично заведение рано вчера сутринта. До това се стигна след като проверка по сигнал, показала, че той има съпричастност към инцидент, станал на 24 март 2024 година, в тъмната част на денонощието. Неизвестен мъж подгонил без причина непълнолетно момче в района на улица „Ропотамо“ и го гонил до Градския парк.

Самоличността на мъжа е установена от приобщени към проверката видео записи. Той е добре познат на органите на реда и на прокуратурата, осъждан е няколко пъти. Събрани са данни, че за периода от 2021 г. до 2023 г. 5 пъти е лекуван в специализирано болнично заведение.

Работата по случая продължава. Делото в Районен съд – Добрич е отложено за 4 април 2024 година.


 

Коментари

Новини Варна