IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:16 | 18 април 2024
Обновен: 01:19 | 1 май 2024

Еврокомисар и министър на посещение у нас

Илва Йохансон и Каталин Предою идват по покана на Калин Стоянов

По материала работи: Петър Захариев
Еврокомисар и министър на посещение у нас

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и заместник-председателят и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою пристигат днес на работно посещение в България. Те са поканени от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на посещението Стоянов и Предою се очаква да подпишат двустранен Протокол за изменение на Споразумението между правителствата на България и Румъния. Документът касае трансграничното полицейско сътрудничество по наказателни производства.

По време на визитата си Илва Йохансон ще посети летище София, за да се запознае с новата организация във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство, предаде БТА

Приемането на България и Румъния в Шенген е важна стъпка, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон по повод представянето на доклад за състоянието на Шенген година преди навършването на 40 години от премахването на вътрешните европейски граници.

Европейската комисия посочва, че предстои приложението на последните законодателни промени, насочени към повишаване на сътрудничеството между силите на реда и може да се очаква отпадането на вътрешните гранични проверки там, където все още продължават.

Коментари

Новини Варна