IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:45 | 1 май 2024
Обновен: 18:41 | 21 май 2024

КЕВР решава за цената на природния газ за май

Очаква се "Булгаргаз" да поиска около 55 и 56 лева за MWh

По материала работи: Слав Велев
КЕВР решава за цената на природния газ за май

Ивана Иванов, председател на КЕВР/Снимката е илюстративна: АРХИВ

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание днес от 15:00 часа каква да бъде цената на природния газ за месец май, по която "Булгаргаз" да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

По време на откритото заседание, което се проведе в КЕВР на 29 април, ръководителят на отдел "Цени, пазарни анализи и ценообразуване" в "Булгаргаз" Людмила Витанова каза, че общественият доставчик очаква окончателно предложената цена на природния газ за май да бъде с около 5-6 процента по-ниска от априлската. Тя посочи, че цената за този месец се очаква да бъде в порядъка между 55 и 56 лева за мегаватчас (MWh).

КЕВР утвърди цена на природния газ за април от 58,84 лева за MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

В съответствие с изискванията на нормативната уредба "Булгаргаз" днес сутринта ще внесе в КЕВР актуални данни, формиращи цената на природния газ за този месец. Във връзка с това председателят на КЕВР Иван Иванов изиска газовото дружество да предостави и всички нови данни по търга на Газов хъб "Балкан", за да може регулаторът да извърши пълна проверка и да ги отрази в окончателното си решение, с което ще утвърди цената на природния газ за месеца.

/ЦМ/

Коментари

Новини Варна