IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:19 | 2 юли 2015
Обновен: 18:22 | 17 април 2024

Да се подслушват адвокати? Не може!

Това противоречи на Конституцията, обясни Цацаров

По материала работи: Деян Михайлов
Да се подслушват адвокати? Не може!

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече възможността адвокати да бъдат подслушвани, за да бъдат издирвани по-лесно техни клиенти. Той допълни, че това е противоконституционно.

Повод за коментара му стана изказване на премиера Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание в сряда за ролята на адвокатите в борбата с престъпността.

"Ето сега - ние издирваме убиец, адвокатът му се явява да го представлява. Всеки нормален човек, би казал - добре, а защо не проследят адвоката и да го хванат къде отива да му даде информацията. Как да обясним на хората, че по закон не може да се следи и има 100 % независимост на адвоката. На обикновения народ, като гледа и днес го издирват и утре го издирват викат "Какво правят те, какво правят?!", сподели пред министрите Борисов.  

Като се позова на последния случай на автомагистрала "Струма", при който човек беше блъснат и загина, главният прокурор коментира, че не може адвокат на издирвано лице да води преговори с полицията, както става с този случай.

Коментари

Новини Варна