IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:20 | 15 септември 2015
Обновен: 04:18 | 4 март 2024

Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари

Повечето бежанци били достатъчно добре финансово

По материала работи: Деян Михайлов
Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари

Няма опасност Европа да се ислямизира заради бежанската вълна, заяви в сутрешния блок на bTV Нидал Алгафари. Според него в момента е популярно да се говори за това, но не е възможно да се случи. 

В студиото бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев подкрепи думите му. Той наблегна на факта, че ЕС има 55 млн. граждани, а бежанците са около 200-300 хиляди. Според него това не е такъв голям процент от населението и опасност от ислямизация няма. 

Керемедчиев допълни, че трябва да има разграничение между бежанци и икономическите мигранти. Според него последните са голяма част от потока, който навлиза в Европа.

"Когато наистина започнем да помагаме на бежанците, които бягат от войната и да ограничаваме мигрантите, които всъщност искат да живеят по-добре, ще помагаме на хората, които са в беда", посочи той. 

Според Алгафари бягащите от война бежанци наистина са малък процент от тълпите, които заливат Европа. По-голямата част от тях са икономически мигранти и идват от места, където на практика няма война, посочи той. Алгафари допълни, че голяма част от бежанците са кюрди, които са “подкокоросани да тръгнат към Европа“, а не бягат от война. 

Той допълни, че те идват с достатъчно добри финансови средства и искат да се устроят в Европа. Керемедчиев заяви, че целта на повечето е Германия, защото там имат близки и познати.

Те подчертаха, че Германия подбира хората, които приема. Целта им е да дадат убежище основно на хора с добри професии и образование - лекари, инженери и други. Официална политика на британското външно министерство е да подбере хора с образование, допълни Керемедчиев.

 

Коментари

Новини Варна