IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:05 | 25 септември 2015
Обновен: 21:45 | 18 април 2024

Разбиха мащабна и модерна оранжерия за марихуана

Базата в село Варвара се състояла от четири сгради

По материала работи: Деян Михайлов
Разбиха мащабна и модерна оранжерия за марихуана

Спецполицаи разбиха модерна оранжерия за отглеждане на марихуана.

Служители на ГДБОП, съвместно с ОДМВР-Пазарджик и РПУ Септември провели полицейската операция на територията на село Варвара под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

В землището на селото полицаите открили оранжерия, която била оборудвана с изключително скъпа техника за отглеждане на растенията.

Базата се състояла от общо четири отделни сгради, всяка от които специално пригодена за поетапното им развитие - от разсада, торенето, поливането и отглеждането на канабиса, до неговото сушене, както и последващо рязане и пакетиране на готовата продукция.

В помещенията са открити и иззети 682 растения с обща маса 189.6 кг и около 840 гр изсушен канабис, пакетиран в различни разфасовки – топчета, полиетиленови пликове, кутии.

В близост до сградата е установен лек автомобил "Опел" със софийска регистрация. На този етап е изяснено, че базата е отдадена под наем на 48-годишен мъж от Пазарджик.

Работата по документиране и разследване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна