IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:40 | 25 септември 2015
Обновен: 16:27 | 20 април 2024

Горска служителка отива на съд за подкупи

Жената взела 2 бона и изготвила фалшиви документи

По материала работи: Деян Михайлов
Горска служителка отива на съд за подкупи

Служителка на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) е обвинена за взимане на подкуп от двама души.

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу Радостина Върбанова за това, че е поискала и получила подкуп в качеството си на длъжностно лице.

От ноември 2009 г. до май 2010 г. Върбанова, от позицията си на технически сътрудник в агенцията, в отдел "Промени в Горския фонд", е поискала и приела няколко пъти пари от бизнесмен, който се занимавал с производство на електрическа енергия от възобновяеми източници.

Общата сума на получените от Върбанова средства, преведени по личната й банкова сметка, възлиза на 1400 лв.

Срещу тази сума Върбанова съставила официални документи в нарушение на служебните си задължения. След получаване на документите, които бизнесменът искал да му бъдат издадени от агенцията, се оказало още, че те са и неистински.

Радостина Върбанова е обвинена и в това, че е използвала служебното си положение отново да набави за себе си противозаконна облага от друг бизнесмен.

Този път тя е поискала и получила сумата от 600 лева, "за да изпрати по пощата, за по-бързо", документи, които трябвало да състави в кръга на служебните си задължения. Парите отново са били преведени по личната й банкова сметка.

Коментари

Новини Варна