IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:59 | 4 юни 2016
Обновен: 15:59 | 19 май 2024

Мая Манолова: Аз победих рака, можете и вие!

Омбудсмънът участва в похода срещу рака на гърдата в София

По материала работи: Слав Велев
  Снимка: Пресцентър омбудсман

Омбудсманът Мая Манолова се включи в похода срещу рака на гърдата в столицата, информира dnes.bg. Тя заяви, че е приела поканата да се включи в кампанията, защото разбира през какъв ад преминава всяка жена с тази диагноза.
 

"Тук съм, защото искам да дам надежда, да дам кураж, да покажа, че няма място за отчаяние, няма място за отстъпление. Най-доброто, което всяка жена може да направи след първоначалния шок, когато чуе "имаш рак на гърдата", е да се вземе в ръце, да не се предава, да продължи да живее живота си", каза Манолова от сцената в столичния Южен парк в подкрепа на кампанията "От любов към живота", която се организира за 15-та поредна година.
 

"Да, диагнозата звучи страшно, парализира съзнанието, паникьосва, но както казва Дамян Дамянов: "Когато си на дъното на пъкъла, когато си най-тъжен и злочест, от парещите въглени на мъката си направи сам стълба и излез".
 

Не бива болестта да обсебва мислите, дните, нощите, живота. Самосъжалението също няма да помогне. Обръщам се към всички жени, моля ви, ходете редовно на преглед, най-добре два пъти в годината, отнема само 15 минути, но тези 15 минути спасяват живот“, обърна се Манолова към присъстващите от сцената в Южния парк, цитирана от пресцентъра на омбудсмана. 
 

"Искам да кажа на тези от вас, които се борят с болестта – не се предавайте, длъжни сте да победите рака. След като съм го направила аз, значи можете и вие! Искам да се обърна и към близките на жените с тази диагноза – прегърнете ги, покажете им, че не са сами в битката, дайте им топлина, обич. Повярвайте ми, те лекуват“, завърши омбудсманът.
 

Кампанията за борба с рака на гърдата бе подкрепена и от редица популярни личности като певеца Орлин Павлов, актрисата Александра Сърчаджиева, спортистките Мария Гроздева и Симона Пейчева и др., които с голяма масова прегръдка вдъхнаха увереност на хиляди жени, които водят борба с рака, че не са сами в битката. 
 

Мая Манолова се включи и в похода от Южния парк до Националния дворец на културата, където към небето полетяха повече от 1000 розови балона в знак на солидарност към кампанията и жените с рак на гърдата.

Коментари

Новини Варна