IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:22 | 7 юни 2016
Обновен: 10:12 | 20 април 2024

Спират "нивото на река Дунав в сантиметри"

Хидрологическият бюлетин се излъчваше всеки ден на три езика

По материала работи: Златина Добрева
Спират "нивото на река Дунав в сантиметри"

 

От днес в ефира на програма „Хоризонт“ спира да звучи хидрологическият бюлетин за нивото на река Дунав. Той се излъчваше всеки ден на три езика след новините на „Хоризонт“ на Българското национално радио в 15,00 ч. Трябва да се уточни, че от всички членки на Дунавската комисия, единствено България и Сърбия продължават да информират за нивото на река Дунав чрез радиоефира.

По предложение на директора на „Хоризонт“ Васил Велев и след разговори с Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“ - гр. Русе Управителният съвет на БНР реши да спре излъчването на бюлетина за нивото на реката.

В края на новините в 15,00 часа вече ще се съобщава, че информация за нивото на река Дунав може да бъде открита на страницата на Изпълнителната агенция – www.appd-bg.org. В критични ситуации в ефира на програма “Хоризонт” на БНР ще се излъчват съобщения за нивото на река Дунав, когато тази информация  представлява сериозен интерес за обществото.

Коментари

Новини Варна