IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:55 | 13 декември 2015
Обновен: 10:00 | 19 април 2024

Отново протест срещу високите цени на винетките

Стотици излязоха по улиците със своите коли в цялата страна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отново протест срещу високите цени на винетките

За поредна неделя стотици шофьори от цялата страна се включиха в Националните протестни действия, организирани в социалните мрежи срещу поскъпването на цената на винетните стикери. С включени звукови и светлинни сигнализации те обиколиха централните улици и булеварди на големите областни градове и блокираха за кратко пътища в страната. Пътят от Бургас за кв. „Ветрен” бе блокиран от протестното автомобилно шествие, като автомобилите се движеха в крайна дясна и лява пътна лента изключително бавно.

 

Същевременно, на фона на протестите, от АПИ съобщиха, че утре – 14 декември, официално ще бъдат представени винетките за 2016 година. Пресконференцията ще се състои на 14 декември от 13.00 часа в АПИ, зала №702 и в нея ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

www.dnes.bg

Коментари

Новини Варна