IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
20:07 | 23 юли 2017
Обновен: 00:42 | 16 май 2024

Протест срещу кмета на Септември

По материала работи: Борис Проданов
Протест срещу кмета на Септември

Около 100 жители на село Варвара се включиха в гражданския протест днес в населеното място, като под формата митинг-шествие изминаха разстоянието от Червената къща в кв. "Гарата" до жп спирка „Пампорово“, съобщи за „Фокус“ Николай Баташки, организатор на гражданската проява. Митингът премина под надслов „Краде ли се минерална вода и от кого?”.


„Основен акцент на протеста този път беше питането на хората краде ли се минерална вода от нерегламентирани достъпи за търговски заведения в селото и знае и бездейства ли за това кметът на Община Септември Марин Рачев.


До момента са събрани около 400 подписа от граждани на общината с искане до Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция за извършване на пълна ревизия на всички обществени поръчки и харчове в Общината, за да се разбере краде ли се и от кого“, уточни Баташки.


Той допълни, че хората не са съгласни със 7-кратното увеличаване на таксата за водопреноса – до 3.60 лева на куб. метър.


Според тях това ще доведе до драстичен скок в цената на туристическите услуги, което ще ги направи неконкурентни с други региони в страната, където водопреносът е в пъти по-евтин. От туризма в района се издържат много семейства, които работят в различни туристически обекти.


Високата такса за водопренос ще спре достъпа на местните жители до обществените бани, тъй като цените ще станат непосилни за тях. Общественото недоволство е породено и поради пълния отказ на кмета да се вземат редица решения от местно значение след проведен диалог и информираност на населението.

 

факти.бг

Коментари

Новини Варна