IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:41 | 15 август 2017
Обновен: 09:17 | 25 април 2024

Адвокат запорира търговската марка ”СДС”

По материала работи: Борис Проданов
Адвокат запорира търговската марка ”СДС”

Марката "СДС" е запорирана и партията няма да има правото да я ползва, докато не плати задълженията си към столичен адвокат.


Това става ясно от Запорно съобщение, изпратено до централата на политическата формация, оглавявана от Божидар Лукарски, съобщи Mediapool.


В документа се казва, че Съюзът на демократичните сили дължи на адвокат Диньо Бозаджиев над 4200 лева. Ако задължението не бъде погасено, партията няма да може да използва марката си за търговски продукти.


До запора се е стигнало, след като през 2013 г. Бозаджиев е водил над 30 дела от името на СДС пред Върховния административен съд. Тогава са обжалвани решения на ЦИК за разпределянето на членове на СДС в районните избирателни комисии за предсрочните избори същата година. И до момента обаче от партията не са платили хонорарите на адвоката. Той завел дела, но след като сметките на СДС се оказали празни и нямало какво да запорира, запорирал търговската марка.


Законът забранява на политическите партии да извършват търговска дейност, заради което от СДС не са особено притеснени. Главният секретар на партията Филип Кирев дори първоначално твърдеше, че изобщо не е регистрирала търговска марка. След уточнение, че от документа става ясно, че такава все пак има, той коментира, че това очевидно се е случило преди сегашното ръководство да поеме партията.


Кирев подчерта, че самият СДС е запорирал 5000 лева на адвоката, а той запорирал марката, "която не е ясно кой и защо е регистрирал".


"Дори обаче да приемем, че има търговска марка, ние няма какво да правим с нея – не можем да продаваме нищо, така че това не ни вълнува", допълни Кирев.


Бозаджиев обаче не се отказва.


"Ще почакам още малко Божидар Лукарски да си плати, ако не го стори ще предприема съответните действия да осребря тези средства, които ми дължат така или иначе", каза той пред електронния сайт.


Главният секретар на СДС коментира, че ситуацията е смехотворна, тъй като дори адвокатът да реши да "продава вафли с името на партията – добре дошло, ще е реклама".

Коментари

Новини Варна