Варна 13°
fallback
Политика
12:07 | 9 април 2019
Обновен: 03:09 | 30 април 2024

Панайот Рейзи подава оставка като кмет и член на ГЕРБ

Това свое решение той е съобщил в присъствието на Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов

По материала работи: Пламен Янков

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка, пише Дарик. Това свое решение той е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов, съобщиха от партията.

 

Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

 

Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

 

Вчера специализираният наказателен съд отстрани временно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител не общината Златка Мусева. Съдът се съгласи с доводите на прокуратурата, че, ако са на поста, и двамата могат да попречат на разследването.

  Обвинението твърди, че с фалшиви договори и фактури те са превели по сметка на физическо лице голяма сума пари за общински ремонти. Човекът, на когото били преведени парите, нямал нищо общо с дейността. Така за три години те били присвоили 2 млн. лева. На над 60 страници прокуратурата е изложила доводите си за отстраняването на Рейзи и Мусева.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback