IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
15:30 | 11 август 2023
Обновен: 05:12 | 29 април 2024

Шефът на МВР - Варна, сдаде поста

Старши комисар Атанас Михов остава в системата

По материала работи: Ставри Таргов
Шефът на МВР - Варна, сдаде поста

Още двама директори на областни дирекции на МВР освобождават постове си. Това са Георги Кандев от ОДМВР - Благоевград, и старши комисар Атанас Михов от ОДМВР-Варна, научи bTV от свои източници.

По непотвърдена информация Михов остава в системата на полицията, като най-вероятно ще стане зам.-директор. 

Георги Кандев е в системата на МВР от повече от 20 години, беше шеф на полицията в Благоевград от малко повече от 2 години.  

Кандев е сред директорите на областни дирекции, които вчера бяха извикани на среща с вътрешния министър. По време на тази среща на част от директорите е предложено да напуснат постовете си и да бъдат преназначени на други позиции.  

По информация на bTV смени ще има и в ръководствата на районни управления В Благоевград поста поема Даниел Димитров, досегашен началник на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил.

Той беше представен от заместник-министър Кирил Ценкин. 

bTV научи, че Георги Kандев е командирован в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.   В същото звено отиде и вече бившият шеф на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов.

Той беше махнат от поста си след убийството в Цалапица и последвалото напрежение там.  По-рано днес стана ясно, че старши комисар Калоян Калоянов също напуска системата на МВР. Той беше директор на Областната дирекция на МВР в Бургас, а професионалната му кариера започва през 1995 година.  

По непотвърдена информация - засега шефовете на Ловеч, Добрич и Разград остават на постовете си. Те бяха сред виканите вчера.

"Категорично в МВР има чистка – търси се реализация на това, което чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“.

Това заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в "Тази сутрин".  По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Коментари

Новини Варна