IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
16:24 | 17 март 2016
Обновен: 11:55 | 12 май 2024

Не ГЕРБ, Борисов искал Радан аут, заподозря Симеонов

Това е координирана акция за натиск, отсече патриотът

По материала работи: Деян Михайлов
Не ГЕРБ, Борисов искал Радан аут, заподозря Симеонов

След гневната декларация на депутатите на ГЕРБ, който поискаха лично обяснение от премиера защо още ДСБ е във властта, съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заподозря, че всъщност лично Бойко Борисови иска отстраняването на групата на Радан Кънев.
"Вчера верни изпълнители, верни войници на премиера Борисов, на "старшината", а сега щели да го викат да им се отчита. Няма такова нещо, естествено, че това е координирана акция, която има за цел определен натиск върху групата на г-н Кънев и ДСБ", отсече патриотът.

Според него Радан Кънев трябва да се определи в крайна сметка дали е опозиция или не, защото хем обяви, че не подкрепя управляващите, хем партията му остана чат от РБ, които са във властта.

"Действително такова шизофренно поведение не е нормално. Според мен е унизително за българския парламент", подчерта Симеонов и заяви, че трябва да се знае, че в Народното събрание всеки трябва да определи себе си дали е опозиция или подкрепящ.

Валери Симеонов обясни, че парламентарната група на ГЕРБ са избрали да повикат Бойко Борисов на изслушване чрез медиите, за да има етапност на действията.

"Ясно е, че Борисов иска отстраняването по някакъв начин на групата на Кънев от ръководството или най-малкото поставянето му на колене, за да не тегли дивиденти, че е опозиция точно преди президентските избори. Според мен акцията е планирана на няколко етапа", коментира още Симеонов и заподозря, че има връзка с предстоящия през есента вот за държавен глава. 

След критиките на ГЕРБ към министрите на реформаторите Петър Москов и Николай Ненчев, Найден Зеленогорски очаквано ги защити. 

"Министър Петър Москов и министър Николай Ненчев са министри на Реформаторския блок, те се справят изключително добре и ние ги подкрепяме, както и всичките си министри", отсече съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Зеленогорски.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна