IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:58 | 2 юни 2016
Обновен: 05:09 | 22 април 2024

Патриотите ще подкрепят закона "Антикорупция”. Разбрали се с РБ

Трима души в държавата ще знаят кой е подателят

По материала работи: Слав Велев
Патриотите ще подкрепят закона "Антикорупция”. Разбрали се с РБ

Патриотичният фронт ще подкрепи антикорупционния закон на Меглена Кунева. Това са се разбрали лидерите на ПФ и на Реформаторския блок в сряда на среща, която не е била обявена пред медиите, разказаха пред “24 часа” присъствали на нея.

По време на разговорите е постигнат пробив - патриотите, които през септември м.г. бламираха разпоредбите, придобили известност като “закона Кунева”, се съгласили този път да го подкрепят.

Преди половин месец от партията на вицепремиера ДБГ неофициално предупредили премиера Бойко Борисов, че ако и този път предлаганите от лидера им текстове не минат пред пленарната зала, те ще напуснат управлението. Което би довело до сериозна правителствена криза, а най-вероятно - и до предсрочни парламентарни избори.

Анонимните сигнали най-вероятно ще останат - от РБ не са склонни на отпадането им, както настоявали патриотите, но се обмисля името на подателя все пак да се отбелязва, марак и засекретено. До криптираната информация от кой точно е дошъл сигнала ще има достъп трима души в държавата, обясниха пред “24 часа” от управляващата коалиция.

Според готвена поправка в Наказателния кодекс пък лицата, срещу които е заведено дело за корупционно деяние, вече ще се разделят с постовете си. Продължителността на отстраняването им ще определя съдията.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна