Варна 16°
fallback
Политика
11:18 | 7 ноември 2016
Обновен: 14:00 | 14 май 2024

ДСБ напускат Реформаторите, стяга се за парламентарни избори

Поставят си за цел да обединят свободните българи

По материала работи: Борис Проданов

ДСБ започва усилена подготовка за явяване на парламентарни избори, става ясно от декларация на партията, публикувана във Фейсбук. Те ще се отделят от Реформаторския блок и ще се явят сами на вота.

 

НР на ДСБ свиква Изпълнителен съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията на 11 ноември, както и Национално съвещание за 26 ноември.

 

Националното ръководство на ДСБ изказва своята благодарност към всички български граждани, подкрепили кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков – Съби Събев. Те изказват благодарности на всички структури и активисти в РБ, изнесли тежката предизборна кампания, както и на самите кандидати, постигнали силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм.

 

Според ДСБ резултатите от І тур дестабилизират страната.

 

„Те са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм – пишат още Демократи за силна България. – Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов. Многократно и арогантно той отказа протегнатата ръка вдясно от центъра. С навеждането си към Ердоган и Путин постави на карта членството в ЕС и НАТО. По обиден за цялата нация начин забави номинацията на ГЕРБ, и издигна кандидат, неприемлив за десните избиратели не само в РБ, но и в ГЕРБ.“

 

От ДСБ припомнят, че от 1 г. са оттеглили подкрепата си за правителството и постоянно предупреждават за последиците от водената грешна политика.

 

„Днес ние не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за 7 дни“, анализират от ДСБ.

 

Според Демократи за силна България след изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто.

 

„Нашата задача е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите, десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление“, се казва още в декларацията.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback