IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
18:12 | 26 ноември 2016
Обновен: 05:26 | 24 април 2024

Радан Кънев представи договор за "нова република"

Зове за общ фронт срещу БСП и ДПС

По материала работи: Слав Велев
Радан Кънев представи договор за "нова република"

Опазване и развитие на природата, независими институции, качествено образование, сигурно здравеопазване, уважаване на културните институции и силен спорт – това са основните идеи, около които лидерът на ДСБ Радан Кънев иска да разгърне ново политическо обединение.

 

Във Велико Търново „тъмносините” представиха своя Договор за нова българска република, основан на възрожденския национален идеал.

 

„Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява, съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност. Поставяме националния интерес, националната сигурност и просперитета на хората над привилегированите политически прослойки и властващата олигархия”, обяви Радан Кънев, цитиран от bTV.

 

Според него парите и данъците е правилно да остават в общините, където са изработени, националните институции трябва да са силни, а администрацията – "малка и независима".

 

Като първа управленска задача новият политически проект си поставя създаването на независима антикорупционна прокуратура и засилване на службите за сигурност: "Ще се борим срещу корупцията вътре в държавата и изнудването от външни сили, които пробиват пред очите ни държавната граница".

 

"Зовът ни е за общ фронт срещу ДПС и БСП. Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекциите – само това ще кажа. Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всичко. И те са и в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС, доскоро имаше такива и в нашите редици. Докато за някои властта е всичко, тя е нищо за българските граждани...", заяви Радан Кънев.

 

По думите му случилото се в Харманли показва "дълбок провал на институциите" и показателно за сериозността на проблемите, с които обществото трябва да се пребори. Кънев беше категоричен, че в тази битка не могат да участват тези, които поставят личния си политически интерес над националния.

 

"С човека, който изгуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга, за да се представи по-добре може би в следващите парламентарни и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се преборим със задаващите се предизвикателства и опасности. Извинете, но не виждам как "булката беглец" може да ни спаси от това", заяви лидерът на ДСБ най-вероятно по адрес на премиера в оставка Бойко Борисов.

 

Според него задачата в момента е "да отрежем дебелата свинска опашка в България, която само расте и дебелее в продължение не на 27 както е модерно да се казва, в продължение на пълни 70 години". За целта трябва да бъдат привлечени милионите, гласували за ГЕРБ и РБ, "защото те са гласували за добро и те са били излъгани".

 

"Амбицията на всеки лидер на дясното в България може да бъде само една – да заеме министърпредседателския пост на страната. И ако вие смятате, че лидерът ви е малък за тази амбиция – сменете си лидера, но моля ви не си сменяйте амбициите! Защото ние трябва да продължим до края", категоричен беше Радан Кънев.

 

Dnes.bg

 

 Четете още: Депутати се срещаха с Инициативния комитет за референдума

Коментари

Новини Варна