IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
10:30 | 16 ноември 2021
Обновен: 01:46 | 28 март 2024

Драмата "Евгения": Мъжът й я задушил с фолио, Агент Рила я хвърлил в блатото

Защитата поиска по-лека мярка за свекъра й заради лошо здравословно състояние

По материала работи: Ставри Таргов
Драмата "Евгения": Мъжът й я задушил с фолио, Агент Рила я хвърлил в блатото

Софийски градски съд остави в ареста съпруга и свекъра на Евгения Владимирова, която беше обявена за изчезнала и издирването продължи близо месец. Тялото на 33-годишната жена беше открито преди дни във водоем.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г., а разследването се води в СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Извършени са огледи на местопроизшествия, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения, проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, проведена е съдебномедицинска аутопсия на труп, приложени са данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги.

Извършени са и множество други действия по разследването, както и оперативноиздирвателни мероприятия. В резултат е събран голям по обем доказателствен материал, който сочи, че убийството е извършено на 13.10.2021 г. в София, като Евгения е умъртвена чрез задушаване. Като извършител на престъплението в качеството на обвиняем е привлечен съпругът й Орлин, на 36 години, неосъждан, а като помагач в качеството на обвиняем е привлечен неговият баща Пламен, на 60 години.

Вчера наблюдаващият прокурор внесе в съда мотивирано искане спрямо обвиняемите да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение бащата и синът да са извършили престъплението, както и че е налице реална опасност същите да се укрият или да извършат друго престъпление, ако им бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража.

С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение. Решението на съда не е окончателно.

"Направихме пълни самопризнания, съжалявам за извършеното", каза пред съда 36-годишният Орлин Владимиров, съпруг на Евгения.

Жената била задушена с няколко намотки стреч фолио около носа и устата. Това казаха от прокуратурата пред съда.

Според обвинението, около 14 часа на 13 октомври т.г. съпругът ѝ Орлин умишлено умъртвил жена си в семейното им жилище. След това неговият баща Пламен качил тялото в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

От прокуратурата заявиха, че са събрани множество доказателства за престъплението. Съпругът на Евгения казал на разследващите къде е изхвърлил мобилния ѝ телефон, а баща му показал къде е изхвърлил тялото.

Орлин и баща му потвърдиха пред съда, че са направени самопризнания и казаха, че съжаляват за стореното. Защитата поиска по-лека мярка за свекъра на Евгения заради лошо здравословно състояние, съобщава "Монитор".

36-годишният Орлин Владимиров е бил заподозрян за убийството на съпругата си Евгения още на 14 октомври, когато тя е обявена за издирване в полицията, научи “24 часа”. Обърканите му показания и нелогичните му действия по време и след изчезването на Евгения са насочили криминалистите точно по тази версия, докато не намерят трупа ѝ.

IT специалистът Орлин е удушил жена си през деня в дома им в столичния жк “Лагера”, докато 6-годишният им син е на детска градина. Причината са подозрения, че има любовник.

След това се е обадил на баща си Пламен Владимиров, който е бивш служител в териториалната дирекция на ДАНС в Перник. Точно той е помогнал на сина си да скрие трупа на Евгения в голям куфар, натоварил го в колата си и лично го изхвърлил във водоем до миньорския град, когато се е прибирал към вкъщи.

След откриването на зловещата находка в покрайнините на града Орлин, баща му Пламен и майка му са задържани. Жената е освободена по-късно.

Майката не е
участвала
в убийството
и укриването
на трупа, но е
знаела всичко

Още в събота Софийската градска прокуратура, която ръководи разследването от 15 октомври, повдигна обвинения на Орлин и на баща му и ги остави за постоянно в ареста. Младият мъж ще отговаря за убийството на съпругата си, а баща му - като негов помагач.

60-годишният бивш служител на ДАНС в Перник Пламен Владимиров е роден в Трън. Бил е част от администрацията на контраразузнаването на ниска изпълнителска длъжност като експерт.

Свързан е със
службите за
сигурност от
декември 1989 г.,
когато е
вербуван за агент

на Областната дирекция на МВР в Перник с псевдоним Рила. Бил е съдържател на явочна квартира. Според криминалисти, работили по случая, работата му в ДАНС не е оказала влияние за прикриването на престъплението, извършено от сина му. Бащата е натоварил куфара с трупа на Евгения, потеглил е за Перник, отклонил се е по черен път в покрайнините и го е хвърлил в тръстиката на заблатен водоем. По куфара е имало и следи от него, научи “24 часа”.

За момченцето на Орлин и Евгения се грижат нейните родители.

Орлин Владимиров и Евгения наскоро се нанесли в жилището в жк “Лагера”. И двамата работели от вкъщи като специалисти в международни компании. Техни общи приятели бяха категорични пред “24 часа”, че Евгения не е била жертва на домашно насилие.

Орлин и Евгения в щастливите им дни.

Орлин никога не повишавал тон, а тя не е споделяла да е бита или обиждана вкъщи. В обкръжението им били известни като щастлива двойка и никой не е предполагал, че може да се стигне до убийство.

Странното поведение на съпруга започва още в първите часове след обявяването ѝ за издирване. На 13 октомври, сряда, той започнал да звъни на приятелките ѝ и да пита дали не знаят къде е. Една от тях помолил да пусне пост във фейсбук, че е излязла от вкъщи и не се е прибрала.

Изминали са само 3 часа, откакто по думите му съпругата липсва и няма връзка с нея. Тръгнала към фитнес в жк “Иван Вазов”. Казала му: “Чао”, но
 

Орлин не видял с
какви дрехи е, за
да бъдат описани

в поста на приятелката ѝ. Тя я описва като висока около 170 см, слаба и прилага нейна снимка. Моли всеки, който я е виждал, да се свърже с нея или със съпруга ѝ, като дава и негов мобилен телефон. По това време трупът на Евгения вече е бил в полето край Перник.

Горе-долу същата версия развива Орлин и пред полицаите, които започват работа по случая на следващия ден, когато е подаден и сигнал от него, че Евгения я няма. По случая са работили над 100 служители на реда, които са проверили всички версии за изчезването на младата жена, въпреки че от самото начало е било ясно, че обърканият ѝ съпруг крие истината.

Евгения я нямало на нито една камера по пътя от жилището им до обичайните места, които посещавала. През цялото време той и баща му са били следени изкъсо. От поведението на Орлин Владимиров по нищо не личало, че той търси съпругата си.

Скриването на труп в куфар и захвърлянето му не са новост у нас. Точно преди година между две радомирски села беше открит куфар с разфасования труп на Антония Венциславова, която се издирваше от няколко месеца като безследно изчезнала.

Когато самоличността ѝ бе установена, стана ясно, че бившият ѝ приятел Любомир Лозанов е напуснал страната. Разпитан е баща му, който признава, че е помогнал на сина си да скрият трупа, и посочва къде са и другите останки.

Родителят на убиеца казал и къде живее синът му - в градче до Рим, където има много българи. След европейска заповед за арест веднага е задържан и върнат у нас.

През 2015 г. в язовир до софийското село Пасарел беше намерен куфар с труп на 5-годишно дете, престоял във водата повече от месец. Жертвата е Никита Плотников от Русия, а майка му Анна Леонтиева беше намерена мъртва в гора до Приморско. Убиецът се оказа приятелят ѝ Герман Костин, който още е подсъдим за престъплението. По случая с Анна Леонтиева няма обвинен.

В последните две години има още няколко случая със захвърлени трупове във водоеми, но не в куфари, а в найлонови чували и бидони. Миналата година майсторите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев убиха, разфасоваха и изхвърлиха в язовир до Негован телата на възрастно семейство от София, което искали да оберат.

Преди три месеца по същия начин бяха намерени части от трупа на бургазлията Юмер Мехмед, увити в найлонови чували до езеро. По случая е арестуван бизнесменът Станимир Рагевски.

По друго дело за укриване на останките е обвиняем приближеният му Диян Дичев. Двамата са уличени и като убиец и помагач за ликвидирането на брокерката Теодора Бахлова, чиито останки бяха заровени нерегламентирано в гробището на Бургас, а друга част - излети в канализацията, след като са стояли в бидони с киселина.
 

Коментари

Новини Варна