IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:00 | 14 септември 2023
Обновен: 16:39 | 24 юли 2024

Пак домашно насилие: Мъж преби и острига приятелката си

Пострадалата и двете й деца са настанени в кризисен център

По материала работи: Ставри Таргов
Пак домашно насилие: Мъж преби и острига приятелката си

Млад мъж от Свищов е задържан за нанесен побой на жената, с която живеел на семейни начала, съобщиха от полицията.

Вчера преди обяд в полицейското управление в Свищов е получен сигнал за жена, която е била малтретирана от мъжа, с който живеела.

От проведените действия по разследването е установено, че предния ден мъжът е нанесъл побой на жената и е подстригал косата й. Той е установен и задържан за срок до 24 часа.

Пострадалата и двете й деца са настанени в кризисен център.

По случая е образувано досъдебно производство.

Само преди месец стана ясен друг случай на брутално насилие над младо момиче в Стара Загора. Тогава 18-годишно момиче бе нападнато и нарязано с макетно ножче от приятеля си в дома си. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са направили над 400 шева на порезните рани.

Носът на момичето е счупен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Садизмът, на който е било подложено, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици.

Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието всъщност е на свобода. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

В цялата България се проведоха протести, за да кажат „не” на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия, пише 24 часа.

Коментари

Гергана ( преди 10 месеца )
Не е достатъчно в социалните мрежи, трябва да ги сложат в затвора тия, ако трябва ние гражданите ще го направим. Излишно е да се коментира.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна