IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
19:05 | 5 октомври 2015
Обновен: 02:59 | 24 юли 2024

Наказват пътни полицаи

Можели да предизвикат масови катастрофи на АМ "Тракия"

По материала работи: Борис Проданов
Наказват пътни полицаи

Старозагорски пътни полицаи ще получат наказания заради неадекватни действия след катастрофа.


Пътният инцидент станал на 3 октомври на автомагистрала „Тракия“ близо до околовръстното на Стара Загора. На мястото от близо седмица се извършват ремонти и движението е регулирано с пътни знаци и се осъществява по северното платно. В него навлязъл софийски автомобил, който се движил в посока запад-изток. Шофьорът карал с несъобразена скорост, съборил знаците, изпочупил част от мантинелата, преобърнал се няколко пъти и колата запушила платното в посока София. Сигнал за пътното произшествие са подали 19 граждани на тел. 112 около 21.45 часа, съобщи началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Илиян Илиев. Чирпанлия, който станал свидетел на инцидента, пренасочвал автомобилите и така ограничил настъпването на допълнителни щети, както и още ПТП-та.


16 минути след подадения сигнал, на място пристигнал първият патрул с пътни полицаи, които оказали и помощ на водача и пътничката. Полицаите, заедно с няколко граждани, поставили знаците, но колите не били спрени, а продължили да се движат в насрещното платно, заобикаляйки патрулката. По-късно към пътните полицаи са се присъединили още двама техни колеги.


Проверката по случая е приключила преди около два часа, първите пристигнали на място полицаи ще получат предвидените от закона наказания, заради действията си на мястото на инцидента, обясни комисар Илиев. Необходимо било те да спрат движението, а не да оставят водачите да се движат в насрещното платно.

 

DarikNews

Коментари

Новини Варна