IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
10:14 | 8 март 2017
Обновен: 06:42 | 18 май 2024

Вуйчото на убития Георги: Вярвам, че Йоан е убиецът

Освен грабеж, той смята, че има още нещо за мотива му

По материала работи: Пламен Янков
Вуйчото на убития Георги: Вярвам, че Йоан е убиецът

Аз вярвам, че наистина Йоан Матев е извършител, въз основа на това, което полицията е открила. Не знам какво е карало хората да мълчат толкова време. Не знам от какво са се страхували. Важното е, че съвестта рано или късно е проговорила", каза пред Нова тв Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги в Борисовата градина.


Самият той вярва, че полицията си е свършила добре работата, но отрече именно той да е помагал на следствените органи, тъй като не е имал информация.

 

"Полицията смята, че мотивът за убийството е грабеж. Но вероятно има и друго. Според мен има дълбоки и сериозни проблеми, които не знам от какво са се породили", допълни той.

 

По думите му, версията за грабеж едва ли е пълната, тъй като Георги тогава е имал 5 лева в джоба си.

 

Вуйчото на  убитото момче добави още, че денят, в който беше убит племенникът му е бил национален празник.

 

"Това е едно тотално неуважение към нещото, което този празник символизира. За какво са загинали тези хора? Ако един човек извърши такова ужасно престъпление на този празник, какво послание дава на тези, които са загинали за свобода?", каза Илиян Георгиев.

 

Той си е направил анализ за манталитета на семейството на Йоан и това, което иска, е да има промени. Хората да намерят най-ефикасния законов начин, по който да влияят на управниците. 

 

Георгиев призова още хората да се стремят да бъдат добри, напук на всичко. Така той коментира информацията, че  учители, родители и приятели на Йоан са разпознали в негово лице убиеца на Георги, но не са го издали.

dnes.bg

 

Четете още Младен Маринов: За Йоан Матев трябваше да съберем достатъчно доказателства

Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Йоан след убийството на Георги: Мие кръв на показ!

Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Открито е оръжието на убийството в Борисовата градина

Коментари

Новини Варна