IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
10:39 | 27 ноември 2014
Обновен: 06:24 | 18 април 2024

Обама "амнистира" две пуйки за Деня на благодарността

Мак и Чийз тежат по около 21 килограма

По материала работи: Лиляна Трънкова
Обама "амнистира" две пуйки за Деня на благодарността

Президентът на САЩ Барак Обама по традиция "помилва" две пуйки, доставени в Белия дом за празничната трапеза в чест на Деня на благодарността. Този американски празник се отбелязва всеки четвърти четвъртък на ноември, предаде ТАСС.
На шеговитата церемония, която заради лошото време се състоя в Белия дом, а не в Розовата градина, както първоначално бе планирано, президентът се пошегува, че знае, че някои ще нарекат случилото се "амнистия". Той имаше предвид неотдавнашното си решение, заобикаляйки Конгреса, да узакони пребиваването в САЩ на близо 5 милиона нелегални имигранти.
Двете птици - Мак и Чийз, които тежат по около 21 килограма, ще продължат живота си в град Лисбърг, щата Вирджиния, в имението на Уестморланд Дейвис, който е бил губернатор на Вирджиния в началото на 20 век.
А двете вече приготвени птици, изпратени в Белия дом от Асоциацията на производителите на пуйки, първото семейство на САЩ ще предаде на благотворителна организация, която помага на бедни хора.
По публикацията работи: Василия Пейчев

 

Коментари

Новини Варна