IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:34 | 2 декември 2014
Обновен: 23:32 | 24 април 2024

Много турци намират двореца на Ердоган за излишно разточителен

За строежа са похарчени 1 милиард и 370 милиона турски лири

По материала работи: Лиляна Трънкова
Много турци намират двореца на Ердоган за излишно разточителен

В социологическа анкета, извършена от агенция Метропол в 28 области на Турция, 32 процента от симпатизантите на консервативноислямистката Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са посочили, че смятат новия дворец на президента Реджеп Тайип Ердоган за излишно разточителен и за разхищаване на средства. Сред всички турски граждани този процент е още по-висок - 61 на сто.
За строителството на двореца са похарчени 1 милиард и 370 милиона турски лири, припомня агенцията.
Недоволство се изразява и във връзка със сирийските бежанци. 67 процента от турците смятат, че политиката на консервативноислямисткото правителство на Ахмед Давутоглу по този въпрос е погрешна.
Данните от анкетата показват, че е намаляла подкрепата за процеса на мирно решение на кюрдския проблем, който турското правителство води с лидера на ПКК Абдуллах Йоджалан.
40 на сто от анкетираните симпатизанти на ПСР не я одобряват, при симпатизантите на националистическата Партия на националистическото действие този показател е 89 на сто, а при основната опозиционна Народнорепубликанска партия е 85.7 процента.
По публикацията работи: Василия Пейчева

 

Коментари

Новини Варна