Варна 17°
fallback
Свят
12:08 | 21 септември 2018
Обновен: 04:47 | 2 май 2024

Ватикана отстрани индийски епископ за изнасилване на монахиня

Все още не са повдигнати обвинения срещу насилника

По материала работи: Слав Велев

Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно освободен от свещеническите му задължения, след като полицията го разпитва вече втори ден по обвинения в изнасилване на монахиня.

 

Кардинал Осуалд Грасиас, председател на Конференцията на католическите епископи в Индия съобщи, че папа Франциск е получил молба от епископа да бъде временно освободен от служебни задължения.

 

Монахиня от южния индийски щат Керала обвини епископ Франко Мулакал, който ръководи епархията в Джаландхар, че я е изнасилил няколко пъти в продължение на две години, предаде МИА.

 

Все още не са повдигнати обвинения срещу епископа. Той отрича изявленията на монахинята и казва, че иска да защити името си. Епископът поиска от Ватикана временно да се оттегли, в момент когато вероятността за за арестуването му се увеличава.

 

 „Вземайки предвид всички обстоятелства, Светият Отец прие молбата му“,съобщават от Ватикана.

 

 

Християнската общност, която представлява 19% от населението на страната, се разтърсва от спад на доверието, свързан с увеличаването на случаите на сексуално насилие, засягащи църковни лица.

 

 

Католическата църква е изправена пред глобална криза, свързана със сексуалното посегателство на свещеници над непълнолетни.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback