Варна 14°
fallback
Свят
19:20 | 30 март 2020
Обновен: 03:17 | 30 април 2024

Сътрудник на Нетаняху е сред заразените с коронавирус

За 24 часа броят на заразените в Израел се е увеличил с 482

По материала работи: Пламен Янков

Заразените с коронавирус в Израел станаха 4347, предаде ТАСС, цитиран от БНР и Dnes.bg. За последното денонощие броят им се е увеличил с 482.

Като тежко се оценява състоянието на 80 души, 134-ма са оздравелите. Починали са 15 души. 

На 27 февруари беше регистриран първия случай на зараза в Израел. Човекът се бил върнал от Италия. Първият смъртен случай в страната е от 20 март. 

Сътрудник на израелския премиер Бенямин Нетаняху също е дал положителен резултат на теста за коронавируса, предаде Ройтерс. 

"Ще предприемем действия в съответствие с указанията на министерството на здравеопазването", каза представител на израелските власти. Той уточни, че парламентарен сътрудник на премиера е бил заразен. Човекът е в добро състояние. 

Министерството на здравеопазването на Израел изисква 14-дневна самоизолация и евентуален тест за коронавирус на всеки, за когото се смята, че е бил в близост до заразен човек.

Заразеният сътрудник на Нетаняху е бил и в парламента по време на сесията му миналата седмица. На сесията присъстваха премиерът и опозиционни депутати, с които той се опитва да формира спешно правителство, за да може страната да се справи с епидемията.

Четете още: Шефът на испанския здравен кризисен щаб сe разболя

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback