Варна 16°
fallback
Свят
10:53 | 3 април 2020
Обновен: 14:21 | 26 април 2024

86 нови случаи на COVID-19 в Египет

Не се изключва и вариант за карантиниране на страната

По материала работи: Борис Проданов

Египет е регистрирал 86 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, което е най-високият дневен прираст в страната, където общо 865 вече са потвърдените случаи, съобщи египетското здравно министерство, предаде "Спутник".

 

"Има 86 нови случая на коронавирусната инфекция. Всички те са на египтяни, които са се завърнали от чужбина или са влезли в контакт с заразените по-рано", заяви говорителят на министерството Халед Мугахед в прессъобщение, добавяйки, че шест души са загинали от усложнения, свързани с COVID-19 през изминалия ден.

 

Това прави общия брой на случаите в Египет 865, включително 58 смъртни случая и 201 излекувани.

 

Египетският министър на здравеопазването Хала Зайед от своя страна беше цитиран, че бързият растеж на случаите на инфекция не е неочакван, въпреки че досега Египет има една от най-бавните темпове на разпространение на COVID-19.

 

Според Зайед съотношението на случаите на инфекция на един милион население в Египет е 0,4 в сравнение със 17-500 на милион в други страни от Близкия Изток.

 

Зайед каза още, че египетският кабинет е решил да отпусне около хиляда мобилни болници за предоставяне на медицинска помощ на хората.

 

Не се изключва и вариант за карантиниране на страната.

 

Египет спря въздушния трафик до 15 април като част от мерките за ограничаване на разпространението на инфекцията.

 

news.bg

 

Πaндeмиятa мoжe дa cтpyвa дo $4,1 тpлн. нa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa

 

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback