IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:30 | 25 февруари 2022
Обновен: 07:59 | 25 април 2024

Путин: Искаме мир!

Искахме да говорим с Европа и САЩ, но в отговор се сблъскахме само с пренебрегване, заяви президентът на Русия

По материала работи: Слав Велев
Путин: Искаме мир!

Снимка: Фейсбук

Искаме мир! Искахме да говорим и да преговаряме. Това заяви президентът Владимир Путин, цитиран от правителствената информационна служба на Русия.

"Според Минските договори дадохме шанс на Украйна да реинтегрира републиките на Донбас. Украйна трябваше само да спре да стреля по жилищни райони и да слуша хората, които живеят там", добавя Путин.

Ето какво се казва още в позицията на държавния глава на Русия по повод конфликта в Украйна:

"Искахме да говорим с Европа и САЩ, но в отговор се сблъскахме само с пренебрегване на въпросите си.

През всичките тези години Западът подкрепяше украинския режим, тласкайки го към война с Русия. Толкова години искахме да не въоръжаваме съседите си, защото тези оръжия се използват срещу цивилни в Донбас.

Нашето мнение беше пренебрегнато. На границата ни създадоха плацдарма на НАТО, кръгът около нас се стеснява, а нас продължаваха да ни удушат санкции за неща, които Русия не е направила.

Не анексирахме Крим - референдумът се проведе, така че ни се върна.

Не сме воювали в Донбас - това беше Гражданската война в Украйна.

Но сега Украйна започна атака срещу републиките Донбас, признати от Русия. А президентът на Украйна на международен форум заявява желанието си да притежава ядрено оръжие, за да заплашва Русия.

Украинският народ е братски народ за руснаците, но неговото ръководство и САЩ ги водят в пропастта, проповядвайки омраза към Русия.

Ще помогнем за освобождането на братския народ на Украйна.

Украйна ще бъде свободна и независима. И приятелски към Русия. Искаме САЩ да отстъпят от границите ни и да престанат да счита Украйна за своя марионетка.

Операцията ни е мироопазваща и е насочена само към демилитаризацията на съседна държава. Никой от мирните жители на братската страна не трябва да страда!

Ние сме за мир! Не на войната! Но трябва да наложим мир и да успокоим агресорите.

Ние сме за света!

Искахме да говорим и да преговаряме.

Чрез Минските договори дадохме шанс на Украйна да реинтегрира републиките Донбас. Украйна трябваше само да спре стрелбата в жилищни квартали и да чуе хората, които живеят там.

Искахме да говорим с Европа и САЩ, но в замяна наблюдавахме само игнориране на въпросите ни.

През всичките тези години Западът подкрепя украинския режим, тласка го към война с Русия. Толкова години искахме да не въоръжаваме съседите си, защото тези оръжия се използват срещу цивилни в Донбас.

Мненията ни бяха игнорирани. На нашата граница създадоха плацдарм на НАТО, кръга около нас се стесняваше, а нас продължаваха да ни задушат със санкции за това, което Русия не направи.

Не анексирахме Крим - той направи референдум и се върна.

Не сме воювали в Донбас - това беше Гражданска война в Украйна.

Но сега Украйна започна атака срещу Република Донбас призната от Русия. А президентът на Украйна на международен форум заявява желанието си да притежава ядрено оръжие, за да заплашва Русия.

Украинският народ е братски руски народ, но неговото ръководство и САЩ го водят в пропастта, проповядвайки омраза към Русия.

Ще помогнем за освобождението на братския народ на Украйна.

Украйна ще бъде свободна и независима. И приятелски към Русия. Нека САЩ се оттеглят от границите ни и да престанат да считат Украйна за марионе

Нашата мироопазваща операция има за цел само да демилитаризира съседната държава. Никой от цивилните на една братска държава не трябва да страда!

Ние сме за света! Няма война! Но ние сме принудени да насилваме света и да успокоим агресорите."

Коментари

Новини Варна