IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
13:00 | 10 март 2022
Обновен: 08:53 | 23 април 2024

Кулеба: Киев не възнамерява да спазва изискванията на Русия (ВИДЕО)

Украйна и Русия договорили да търсят начини за решаване на хуманитарните проблеми

По материала работи: Слав Велев
Кулеба: Киев не възнамерява да спазва изискванията на Русия (ВИДЕО)

Дмитро Кулеба/Снимка: Туитър

Министрите на външните работи на Русия, Украйна и Турция на среща в Анталия обсъдиха въпроса за прекратяването на огъня и се договориха да търсят начини за решаване на хуманитарните проблеми. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба на пресконференция след приключването на преговорите, съобщава ТАСС, предаде "Труд".

"Повдигнахме въпроса за прекратяване на огъня, 24-часово прекратяване на огъня, за да разрешим най-належащите хуманитарни проблеми. Не сме постигнали напредък по този въпрос, тъй като изглежда, че други хора в Русия вземат решение по него", допълни още Кулеба.

"Съгласихме се да продължим да правим опити за намиране на решения на хуманитарните въпроси на място. Ще бъда готов да се срещна отново в този формат, ако има перспективи за продуктивна дискусия и търсене на решения", каза Кулеба.

Шефът на украинското външно министерство каза, че е дошъл в Анталия за преговори с две задачи - организиране на хуманитарен коридор от Мариупол и 24-часово примирие.

„Дойдох на тези преговори с две задачи. Първата е да организирам хуманитарен коридор от и до Мариупол. Това е най-трудният град от гледна точка на хуманитарната ситуация. А втората е да се договорим за поне 24-часово примирие за решаване на всички нужди на хората“, коментира Кулеба.

Кулеба каза, че Киев не възнамерява да спазва изискванията, поставени от Русия.

Форматът на преговорите с Русия, който се проведе в четвъртък, ще бъде продължен, отбеляза министърът.

Кулеба каза, че Киев и Москва се нуждаят от сериозен и съдържателен разговор, без клишета, като подчерта, че Киев е готов за дипломатически решения на конфликта, но засега няма такива.

Коментари

Новини Варна