IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
16:45 | 20 август 2022
Обновен: 05:42 | 14 април 2024

Шойгу обвини ЕС в "нацистка политика"

Борбата срещу всички прояви на нацизма трябва да бъде безкомпромисна и всеобхватна, заяви министърът на отбраната на Русия

По материала работи: Слав Велев
Шойгу обвини ЕС в "нацистка политика"

Снимка: Фейсбук/Посольство России в Болгарии

Днес наблюдаваме още едно ярко проявление на нацистка политика, когато от високи европейски трибуни активно се пробутва русофобска идея да се забрани на всички руски граджани влизането в страните на ЕС. Това заяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на първия Международен антифашистки конгрес.

"Отделно трябва да се каже за Украйна. Официалният Киев открито се обяви за наследник и продължител на каузата на кървави украински националисти. Върховната рада нарече боевиците на ОУН-УПА "бойците за национална независимост". След разпадането на Съветския съюз във Вашингтон направиха всичко за да създадат от Украйна антипода на Русия. Поощряваха закони, забраняващи руски език, руски медии, руска култура – всичко, което е свързано с нашата страна", добавя той.

Според Шойгу опитите да се рехабилитира и да се разпространи нацизмът, да се героизират нацистки престъпници и техни помагачи са нелегитимни и аморални по своя същност. "Те са кощунствени спрямо паметта на тези, които освобождаваха света от това очевидно и юридически установено зло. Затова борбата срещу всички прояви на нацизма трябва да бъде безкомпромисна и всеобхватна", добави той.

Коментари

лечението ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна