IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:45 | 3 септември 2023
Обновен: 15:03 | 29 април 2024

Пияните шофьори, предизвикали фатална катастрофа, ще плащат издръжка на децата на жертвата в САЩ

У нас: Обвиняват водача, убил дете в София, за престъпление с умисъл

По материала работи: Слав Велев
Пияните шофьори, предизвикали фатална катастрофа, ще плащат издръжка на децата на жертвата в САЩ

Кадър: NovaNews

Пияните шофьори, предизвикали фатална катастрофа, ще плащат издръжка на децата на жертвата. Това гласи нов закон, който влезе в сила в Тексас, предаде NOVA.

Размерът на издръжката ще определя съда, на базата на нуждите на детето и типичните разходи в щата. Законът предизвиква дебати, защото не отговаря на много въпроси. "Как ще бъде въведено това правило в сила, ако извършителят е самотна майка на три деца?" пита риторично един от правните експерти, които медиите търсят за мнение.

Не е ясно и какво ще стане, ако децата на жертвата станат пълнолетни, а извършителят още излежава присъдата за катастрофата. Юристите казват още, че съдебните битки за издръжка са дълги и неприятни. Не е ясно дали има смисъл допълнителните страдание да бъдат причинени на роднините на жертвата.

У нас, след катастрофата със загинало дете в центъра на София снощи, прокуратурата ще повдигне обвинения на шофьора за престъпление с евентуален умисъл.

„С нощи колегите от СДВР получават сигнал малко след 21:00 часа за ПТП в центъра на столицата с починало лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието и с първото действие по разследването, което е оглед на местопроизшествието, се започват досъдебно производство, което ще бъде водено от СДВР и наблюдавано от Софийската градска прокуратура. Извършват се неотложните действия, събират се материали, които днес бяха докладвани на дежурен прокурор от Софийската градска прокуратура, който след запознаване с тях прецени, че са налице достатъчно доказателства за привличане на водача на лекия автомобил в качеството на обвиняем – за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Квалификацията на деянието от субективна страна е, че това е станало при евентуален умисъл”, заяви заместник градският прокурор Иво Илиев.

Такова било и обвинението за катастрофата, при която загина Милен Цветков, както и за катастрофата на Околовръстното шосе, при която загина френски гражданин, обясни още Илиев.

Коментари

Новини Варна