IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:40 | 6 май 2024
Обновен: 21:08 | 18 май 2024

Дъжд от живи риби валя в Иран (ВИДЕО)

Според науката подобно явление е предизвикано от торнадо, което преминава над водни басейни

По материала работи: Слав Велев
Дъжд от живи риби валя в Иран (ВИДЕО)

На необичайно явление станаха свидетели жители на Иран. В района на Ясудж заваля дъжд от риби! Да, живи риби, падащи от небето!
 
Въпреки че вероятността за подобно явление много ниска, „рибен дъжд“ е докладван няколко пъти в миналото, предаде GlasNews.
 
Кадри от невероятната случка са заснети преди дни по време на проливни дъждове в района на Ясудж. Видеоклиповете на дъжда от риби обиколиха социалните мрежи.

Вижда се, че паднала риба се движи и е все още жива.

Явлението се случи след силна буря на близо 280 км от брега.
 
Как е възможно да вали риба?
 
Макар и рядко, има няколко регистрирани данни за дъжд от риба. Въпреки това, подобно на истинския дъжд, рибите не кондензират от водни пари. Рибите, които валят, са просто тези, които живеят във вода и случайно са се издигнали поради феномен.
 
Според научните наблюдения рибният дъжд обикновено се причинява от торнадо, което преминава над водни басейни. Такива торнада са известни като „водни гърмежи“, тъй като поглъщат водните тела, било то езерна или океанска вода, заедно с рибите и другите водни организми в тях.

Рибите, привлечени от торнадото, се мятат в облаци, докато ветровете утихнат. След това те са изхвърлени от небето, причинявайки нещо, което изглежда като рибен дъжд. Мястото, където рибата пада, обикновено е на километри от първоначалното им местоположение.

Коментари

didier93 ( преди 1 седмица )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна