IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
22:27 | 7 август 2015
Обновен: 13:20 | 23 април 2024

Луксозен австралийски хотел предложи в менюто си салата с печен абориген

Грешката станала заради неправилно изписване на "тиквичка" на френски

По материала работи: Слав Велев
Луксозен австралийски хотел предложи в менюто си салата с печен абориген

Луксозен австралийски хотел "Хаят" в столицата Канбера погрешка предложи в менюто си "салата с печен абориген", съобщава телевизия Ей Би Си, цитирана от БТА и fbr.bg. Управата на 5-звездната тежкарска гостилница, издържана в колониален стил, допуснала досадната грешка, като вместо да изпише френската дума "обержин", съответстваща на тиквичка, написала абориген.
 

Комичната подмяна била забелязана от зоркото око на журналистката от Ей Би Си Лиз Фоския, която снимала за страничката си в Туитър сбърканото меню. Ръководството на хотела отначало отговорило шеговито на забележката за обедното им ястие "Невероятно предложение. Дано да е така вкусно, както е сложно и изписването му!". Но по-късно закачливите коментари били изтрити и от "Хаят" официално се извинили за грешката - че не са имали намерение да обидят никого, най-малко коренното население на страната-континент.
 

Инцидентът предизвика широк отзвук в социалните мрежи. Един от потребители успокои Лиз Фоския, че забелязаната от нея грешка в менюто не била единствената. В Близкия Изток той се натъкнал на предложение за печено пиле с херпес!

Коментари

Новини Варна