IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:14 | 8 август 2015
Обновен: 13:22 | 23 април 2024

Москва отказа виза на германски генерал

Двете страни в пореден дипломатически скандал

По материала работи: Юлиян Атанасов
Москва отказа виза на германски генерал


Пореден дипломатически скандал избухна между Германия и Русия, след като Москва отказа входна виза на германски генерал, назначен за военен аташе в руската столица, предаде БНР, цитирани от dnes.bg.
Руското министерство на външните работи изненадващо отказа входна виза на бригаден генерал Герт Гавелек, който трябваше да поеме поста военен аташе в посолството на Германия в Москва. Герт Гавелек е първият германски офицер, получил генералско звание в Бундесфера, след като е завършил академията на Бундесфера, преди това той е завършил военна академия в Москва и говори много добре руски език.
Списание "Шпигел", което разпространи новината, коментира, че недопускането от страна на Москва на генерал Галевек е ответна мярка на неотдавнашен отказ на Берлин да даде виза на високопоставен руски офицер, назначен в посолството на Русия в Берлин.
Руският офицер беше заподозрян в неприемливи дейности или с други думи в шпионаж. Отказът за недопускането на генерал Гавелек на руска територия се коментира като поредна размяна на удари между Берлин и Москва след началото на кризата в Украйна.

 

Коментари

Новини Варна