IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
20:50 | 9 август 2015
Обновен: 13:25 | 23 април 2024

400 маскирани купонджии нападнаха полицаи в Лондон

Силите на реда се отзовали на сигнал за шумно парти, били атакувани с тухли и бутилки

По материала работи: Слав Велев
400 маскирани купонджии нападнаха полицаи в Лондон

Полицията в Лондон е били нападната от над 400 души с маски, които са хвърляли тухли и бутилки, след като парти в квартал Стамфърд Хил излиза извън контрол, предава английският в. „Индипендънт“, цитиран от fbr.bg. Служители на полицията са били повикани на парти в Сандфорд корт около 23:40 часа в събота вечер, след като съседи се оплакали от шума. От Скотланд Ярд заявиха, че полицаите са били подложени на продължителна атака от страна на тълпата, която хвърляла бутилки, тухли и други предмети срещу тях от балкона, а полицейските автомобили били блъскани с кофи за боклук.
 

След това са станали няколко боя сред хората на събирането, докато на мястото на инцидента са пристигнали служители на спец частите за опазване на обществения ред, както и части с полицейски кучета. Извикан е и полицейски хеликоптер.
 

Според местните новинари от Hiemishe Live News тълпата била толкова голяма заради събиране на „бандата на Стамфърд Хил“ в района, докато местен жител обясни, че безредиците били „петия незаконен купон в Стамфърд Хил и Клептън за последните няколко месеца“.

Полицията успя да се справи с агресивните празнуващи чак около 2:00 часа през нощта в неделя. Техен говорител каза, че след претърсване на района е открит нож. Главен инспектор Кат Еджингтън от Хакни каза: „Много жители сигнализираха полицията за шума на партито и затова служителите ни бяха там“. 
 

„Да бъдем конфронтирани от стотици хора и нападнати по този начин е напълно неприемливо. Имаме късмет, че нито един от моите служители не бе ранен“. Няма арестувани лица, но полицията извършва проверки, за да идентифицира всички присъстващи.

 

Коментари

Новини Варна