IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
08:37 | 10 август 2015
Обновен: 13:25 | 23 април 2024

Отново безредици във Фергюсън

Най-малко един демонстрант е ранен

По материала работи: Деян Михайлов
Отново безредици във Фергюсън

Най-малко един демонстрант е ранен в резултат на няколко изстрела по време на сблъсъци в американския град Фъргюсън. Журналист от AFP е чул около двадесет изстрела и е видял един окървавен протестиращ да лежи на земята.
От полицията на окръг Сейнт Луис съобщават за „множество изстрели“, а според местна медия един човек е бил откаран в болница. Насилието става в последните часове на деня, в който жителите на Фъргюсън почетоха паметта на убития преди година чернокож младеж Майкъл Браун, чиято смърт доведе до бурни протести.
Протестите през неделния ден бяха мирни, но по-късно група протестиращи хулигани разграбиха най-малко един магазин и се изправиха срещу полицейските сили за борба с безредиците.
Няколко стотин протестиращи блокираха една от главните улици в американския град Фъргюсън, щата Мисури, където в неделя се проведоха възпоменателни мероприятия в памет на Майкъл Браун – чернокож младеж застрелян от бял полицай преди година, предаде ТАСС.

Местни медии съобщават, че полицията е призовала хората да се разотидат, заплашвайки с арести в случай на неподчинение. Някои от служителите на реда са с бронежилетки и защитна екипировка.

Има информация, че някои протестиращи хвърлят бутилки и камъни по силите на реда.
Вчера през деня в града се проведе шествие в памет на Браун, което премина без инциденти.

Коментари

Новини Варна