Варна 18°
fallback
Свят
10:47 | 11 август 2015
Обновен: 05:07 | 16 май 2024

Бежанска вълна ще удари Балканите

Балканските държави ще бъдат залети от нова, многохилядна бежанска вълна през следващите дни

По материала работи: Златина Добрева

Балканските държави ще бъдат залети от нова, многохилядна бежанска вълна през следващите дни, съобщи "Български новини".

 

Наскоро от гръцкия остров Лесбос към столицата Атина е потеглил голям кораб препълнен с хиляди имигранти. Една част от тях възнамеряват да потърсят спасение в града, а друга ще се отправи към границата с Македония и оттам ще потегли към Сърбия и през Унгария за страните от ЕС. След 19 юни властите в Македония са получили искане за получаване на статут на бежанец от над 30 000 души. Всички те влизат на територията на страната от Гърция.

 

Държавната телевизия в Скопие преди две седмици излъчи репортаж, от който стана ясно, че гръцките власти организирано с автобуси извозват нелегалните имигранти до границата с Македония. Междувременно  през последния уикенд над 1000 мигранти бяха спасени при няколко операции в Средиземно море, съобщи АФП.

 

В неделя пет спасителни акции бяха координирани от оперативния център на бреговата охрана в Рим. Оказана бе помощ на 671 души, от които 48 малолетни и 108 жени, информира 24 часа.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback