IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:30 | 22 май 2014
Обновен: 05:57 | 15 май 2024

Стачка на автобусни шофьори блокира Сао Пауло

Стачка на автобусни шофьори блокира Сао Пауло

По материала работи: Златина Добрева
Стачка на автобусни шофьори блокира Сао Пауло

Стачка на автобусните шофьори парализира най-големия бразилски град Сао Пауло. Така беше затруднена работата на публичната администрация и много компании, тъй като много служители не успяха да стигнат до работните си места.
До началото на Световното първенство по футбол остават три седмици, а напрежението в страната домакин ескалира.
Шофьорите и кондукторите в градския транспорт оставиха автобусите паркирани по спирки, разположени на централните булеварди. Така затрудниха и движението на останалите автомобили.
Образувалото се задръстване е било с дължина от 260 км, сочат данните на местните медии. Блокирането на автомобили стана причина за образуване на големи опашки в метрото, претъпкани мотриси и дори сблъсъци на ескалаторите в час пик.
На футболния форум се очаква да пристигнат милиони туристи, като голяма част от тях се очаква да разчитат на градския транспорт, за да стигнат до стадионите, както и да посеят други туристически обекти в страната.
Много проекти за подобряване на градския транспорт бяха обещани от властите преди спортния форум, но нито един не беше реализиран. Като прибавим към това и ниските заплати на служителите и високите цени за пътниците, транспортът може да се превърне в бомба със закъснител за местните власти.

Коментари

Новини Варна