Варна °
fallback
Свят
14:16 | 20 февруари 2017
Обновен: 06:40 | 15 май 2025

Хлябът и дъвките опасни за здравето

Съставка в двата продукта ни прави уязвими на инфекции

По материала работи: Пламен Янков

Добавката титаниев диоксид, която се слага в хляба и в дъвките, може да се окаже опасна за здравето, тъй като уврежда нашата имунна система и ни прави по-уязвими откъм инфекции, пише в."Дейли мейл", цитира dnes.bg.

 

Споменатият диоксид уврежда структурата на клетките в червата. По този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях. 

 

Титаниевият диоксид се среща в много храни под обозначение Е171. При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън.

 

Добавката влияе на способността на чревните клетки, наречени микровили, да абсорбират хранителните вещества, както и желязото, цинка и мастните киселини. Титаниевият диоксид пречи и на правилното разграждане на поетата храна. Той преминава през стените на червата и достига до други части на тялото.

 

Четете още Провериха близалки за наличие на наркотични вещества

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback