Варна 13°
fallback
Култура
11:45 | 10 ноември 2021
Обновен: 21:12 | 29 април 2024

Кирил Аспарухов на 73 с нова книга и приз от Двореца на спорта

Най-приятното чувство за твореца е да го извикат на бис, споделя варненският шоумен

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Личен архив

Варненският шоумен, поет, журналист и общественик Кирил Аспарухов посрещна своя 73-и рожден ден с нова книга и приз за цялостен принос от Двореца на културата и спорта във Варна. "Живот на бис" е заглавието на новата поетична книга на твореца, която той представи преди дни в родния си Петрич.

Стиховете са вдъхновени от живота през пандемията. "Трябва да бъдеш отговорен пред това, което си направил. Да това съм аз", споделя автора. "Да усетиш, че си още потребен, че още вълнуваш хората", обяснява той заглавието на двайсет и втората си книга. "Това е най-приятното чувство за твореца, да го извикат на бис", добавя Аспарухов. 

Авторът е ученик на известния поет Евтим Евтимов, а "Живот на бис" е неговата 22-а книга. Стихосбирката е илюстрирана с прекрасните картини на художника "Васил Петров".

Роденият преди 73-години в Петрич Кирил Аспарухов се е превърнал в една от емблемите на Варна, където той акостира след Девня. Животът му е пряко свързан както с нашия град, така и с един от символите на морската столица - Двореца на културата и спорта, който навръх празника на твореца удостои Кирил Аспарухов с приз за цялостен принос към дейността на "Спортна зала". На церемонията са присъствали директорът на ДКС Минко Христов, зам.-кметът на Варна Коста Базитов и директорът на дирекция "Култура и духовно развитие" в община Варна Антония Йовчева, както още много гости и почитатели на поета-шоумен.

Автор на статията:
Слав Велев
плакет дкс ден рд книга Кирил Аспарухов рожден Живот на бис Дворец на културата и спорта
2 коментара
fallback
fallback