IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
16:42 | 18 март 2024
Обновен: 16:16 | 26 април 2024

Варненски журналист издаде първата си книга

Фентъзи романът пренася читателите на друга планета с различни природни закони

По материала работи: Слав Велев
Варненски журналист издаде първата си книга

Дългогодишният репортер във варненски медии Андрей Андреев издаде своята дебютна книга.

"Повестта на един наш" е фентъзи роман, който ни пренася в една алтернативна вселена на вълшебства и битки между различни раси създадния. Протагонистът в нея - нашът Базил от с. Естрин не е типичният главен герой. Той е болнаво създание с много несъвършенства, отрицателно мнение за почти всеки и жадува за лесен и спокоен живот без приключения, без учене и без развитие. Съдбата обаче има други планове за него и го изправя в битка с някои от най-могъщите човешки вълшебници. 

Авторът се шегува, че сюжетът на книгата е на обратно под влияние на историческата наука, в която често се прибягва към ретроспекция, за да се обясни даден проблем. Споделя, че първоначално плановете му за фентъзи романа били различни докато не показал първия разказ от книгата на своя колежка. След като тя го обсипала с въпроси той се заел първо да продължи историята, а след това да създаде и предистория. 

Андреев споделя, че е изключително щастлив от факта, че е намерил волята да сбъдне една своя детска мечта и копнее историята на Базил да се превърне във фентъзи вселена.

Андрей Андреев е библиотекар в гр. Нови пазар и журналист в с. Неофит Рилски. 5 години е работил във варненските медии "Черно море" и "ВАРНА новини". 

Коментари

Новини Варна