Варна 13°
fallback
Спорт
12:07 | 4 февруари 2015
Обновен: 21:39 | 18 май 2024

И трети клуб по ръгби създават във Варна

Пенко Пенев може да събере легенди за мачовете

По материала работи: Борис Проданов

Легендарният варненски ръгбист Пенко Пенев, който доскоро беше капитан на клуб “Варна”, но премина във “Валяците” (Перник) има амбициозната идея да създаде нов клуб в морския град. След като проектът за детско-юношески спорт “Акулите” позацикли поради липса на база и средства се оказа, че във Варна развитието на този спорт е застрашено. Мъжете на “Варна” имат само поражения в елитното първенство за мъже, а второто място на старшата възраст е единствената утеха. Нещо повече, в представителния тим се оформи треньорска рокада, защото на пейката вече не седи Пламен Киров, а бяха привлечени специалисти “отвън”.

Според Пенко Пенев (на малката снимка) обаче тимът е твърде зле подготвен, а състезателите не са много наясно с правилата. Той има намерение да събере легенди от близкото минало за мачове, които първоначално ще са с клубната емблема на “Варна”, но после тимът може да се отдели.

“Първите плодове от нашите усилия няма да са в собствения ни актив, но това ще е до време”, уточни Пенко.

Засега всичко е само идея, но предстои пролетният дял на първенството и любителите на този спорт в града вече се обзалагат ще вземат ли победа мъжете на “Варна” в оставащите срещи в групата. Основният проблем на ръгби спорта в морската столица обаче остава липсата на стадион, на който “твърдо” да се провеждат тренировките. Няколко терена имаха опция да се използват за ръгби, но това не се случи и все още и двата клуба очакват положителна развръзка.

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback