IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
16:31 | 5 април 2015
Обновен: 04:55 | 26 април 2024

“Спартак” взе мач преднина в хандбалния плейоф

Веселин Чакмаков се отличи с 11 попадения за победителите

По материала работи: Борис Проданов
“Спартак” взе мач преднина в хандбалния плейоф

Хандбалистите на “Спартак” (Вн) надиграха съгражданите си от “Локомотив” с 27:23 (12:9) и дръпнаха с 1:0 в полуфиналния плейоф за държавно първенство при мъжете.


В залата в Камчия имаше сериозно присъствие на публика, която подкрепяше и двата тима от Варна. Спартаклии поведоха от самото начало и не изпуснаха водачеството нито за момент в мача. Те поддържаха преднина от 2 - 3 гола. Топ-реализатор за “соколите” стана Веселин Чакмаков с 11 гола. Мартин Тодоров се отчете с 5 попадения, Живко Георгиев с 4, Дилян Илиев добави 3, Александър Александров – 2, а Йордан Димитров и Веско Станков – по 1.


“Благодаря на всички момчета за голямото себераздаване игровото поведение. Бяхме без 4-ма основни, но показахме, че отборният дух е над всичко. Хандбалистите ни бяха великолепни. И опитните, и младите. Такъв “Спартак” искам винаги да виждам. Ако продължаваме в този дух, всичко, което искаме, ще се получи”, заяви президентът на спартаклии Росен Добрев.


На свой ред наставникът на “железничарите” Никола Карастоянов коментира, че резултатът е логичен, защото в дербито момчетата му не са показали истинското си лице. Бранимир Балчев с 10 гола беше над всички в “Локомотив”. Според щаба обаче нищо не е решено, защото предстоят още 2 мача.


В серията се играе до 2 победи от 3 срещи. Вторият двубой е на 19 април.

 

Коментари

Новини Варна